+ Izviđači grada Bora » Izvidjaci » Scout workShop » Software // ProgramiTema:
 Semafor™ v1.0 [by BugA]

Korisničko ime: Prijavi me za stalno
Lozinka:
Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Semafor™ v1.0 [by BugA]  (Pročitano 4097 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
« poslato: 06-03-2008, 00:50:16 »
BugA
«««« FLIPS »»»»
WEB TIM
*

Harizma: 31
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

Pol: Muškarac

«««« FLIPS »»»»

Evo i jednog korisnog izvidjackog programa :) 

U pitanju je moj seminarski rad ("Programiranje I"), za fakultet. Program je neformalno predstavljen clanovima timova SIS-e na nedavno odrzanom sastanku na Rajcu, i obzirom da je naisao na veoma pozitivne kritike mislim da zasluzuje da se nadje na ovim stranama kako bi svi mogli da ga probaju i koriste za ono za sta je pravljen.

Program je namenjem ucenju signalizacije semaforom. Na jednostavan i vizuelno dopadljiv nacin, uz par zanimljivih mogucnosti, prikazuje kako se slova alfabeta salju zastavicama na odredjenu udaljenost. Moze predstavljati pomoc u radu vodjama jedinica, i/ili sluziti kao pomocno sredstvo clanovima izvidjacke organizacije u usavrsavanju stecenih znanja. Omogucava ucenje signalizacije na lak i zanimljiv nacin, pa i u uslovima kada iz objektivnih razloga nije moguce stvarno vezbati signalizaciju. Ipak, treba ga i shvatiti samo kao dopunu, povremeno resenje, i pritom imati na umu da nijedan kompjuterski program ne moze da zameni pravu vezbu, sa prijateljima, u prirodi, ili signalizaciju u takmicarskim uslovima.

Program je besplatan i moze se preuzeti klikom na link ispod.

.::::: [ Semafor™ v1.0 ] :::::.
(velicina - 4.2 MB)

U pitanju je prva verzija programa (1.0) i potpuno je funkcionalna. Oznaku DEMO nosi zato sto je (po meni) nedovrsena, obzirom da sam imao jos mnogo ideja, ali nisam stigao da ih realizujem i ubacim u program. U narednim verzijama mozete ocekivati jos dosta novina, pre svega vezano za mogucnosti i opcije slanja i provere primljenih poruka (semafor i morze), ali verovatno i grafike i dizajna.

Svoje komentare, kritike, predloge i ideje mozete ostavljati na ovoj temi.

Pozdrav svima, nadam se da ce vam "Semafor™ v1.0" koristiti u aktivnom radu :)
Sačuvana

Igor Đorđević - Buga, OI "Radomir Jovanović - Čoče" Bor, ekipa "FLIPS" // Semafor™v1.0 [download]
« Odgovor #1 poslato: 06-03-2008, 01:01:52 »
gajger
*

Harizma: 17
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

www.rvcoce.org

eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif

evo skida se
dacu komentare sutra kada isprobam ali ono sto sam video na Rajcu je bilo super...

pozz i svaka cast...
Sačuvana

SCOUTS DO IT IN THE BUSH!!!

http://www.rvcoce.org/forum

:-)
« Odgovor #2 poslato: 06-03-2008, 12:03:54 »
GluvaYa
TARANTULA
*

Harizma: 165
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

Veliki Scout

Ja sam ga isprobao i stvarno je super! Vec vidim ove nase Skorpione kako se spremaju za akciju gledajuci u monitor  icon_mrgreen.gif
Sačuvana

« Odgovor #3 poslato: 06-03-2008, 12:26:18 »
Mara
*

Harizma: 36
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

Pol: Žena

Sve pohvale za ideju i realizaciju iste!
Rekoh ti na Rajcu, ali evo i ovde- svaka cast Bugo!

Sačuvana

Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda
« Odgovor #4 poslato: 06-03-2008, 14:36:07 »
Ilijevski
*

Harizma: 9
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

ОИ „Млава“

И ја се придружујем похвалама...

Овакве људе волим - који дају конкретне резултате ! Тако би требали сви да радимо. Када би сваки члан Савеза извиђача Србије урадо само по једну ствар (али до краја), сви остали би могли да нам пљуну под прозор (мислим, прозор од шатора... )
« Poslednja izmena: 06-03-2008, 14:41:40 Ilijevski » Sačuvana

« Odgovor #5 poslato: 06-03-2008, 14:55:55 »
[stars]
ALL STARS TEAM
[ADMINISTRATOR]
*

Harizma: 414
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

#ALL STARS TEAM# OBLACHINA DRAGON

Svaka cast, naravno sve pohvale, inace posto vidim da je verzija 1.0 znaci mozemo daocekujemo i neko "dopunjeno izdanje"  :)))
Mozda bi bilo prakticnije kada bi izvidjac mogao da se okrene za 180 stepeni i pritom pokazuje kako se salje dok ti je ledjima okrenut...
Kao sto rekoh.. mozda.. :)))
Sačuvana

Nekoliko korisnih informacija za sve registrovane članove:
::> Pre otvaranja nove teme proverite da li na forumu postoji tema iste ili slične tematike. Ovo ćete najlakše postići koristeći pretragu foruma koja se nalazi pri vrhu foruma. U suprotnom, Vaša tema biće ili spojena sa nekom od već postavljenih tema ili će biti izbrisana.
::> Iako već postoji pravilnik foruma ::klik ovde:: koji je poželjno pročitati pre uključivanja u bilo koju diskusiju na forumu, vodite se i izviđačkim zakonima jer nas oni čine ovim što jesmo, a kako forumu može pristupiti bilo ko, bio on izviđač ili ne, ovo je samo još jedan način predstavljanja naše organizacije javnosti, a on zavisi od nas samih, odnosno od našeg ponašanja na forumu.
::> Cilj svih nas koji smo ovde, je da svojim diskusijama ukažemo na sve što je dobro u ovoj organizaciji, kao i sve ono što je naizgled loše. Da se zajedno pomažemo u radu sa jedinicama, da se družimo i zabavimo a u isto vreme i usresredimo na ostvarivanje misije izviđaštva.
« Odgovor #6 poslato: 06-03-2008, 14:59:51 »
Ilijevski
*

Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

ОИ „Млава“

Човече, ово је генијално ! Сад сам га испробао...  

Него, кад смо већ код семафора... Знам, сигуран сам, да поред овог ''међународног'' (енглеског) семафора, постоји и семафор са нашим словним знаковима (исто као што постоји и наша Морзеова азбука) ! Нажалост, нигде у литератури нисам успео да нађем тај семафор.    Знам да су ми извиђачи из Зајечара једном показивали како се ради, па бих замолио некога оданде да, уколико има негде тај семафор, да га скенира и окачи овде на форум !

Мислим да је ово још једна идеја којим би и тимови могли да се позабаве у свом раду.

Буга. На крају, када пронађемо та наша ''изгубљена'' слова, могао би да рецимо направиш један семафор са нашим словима !? Шта мислиш о тој идеји ?
Sačuvana

« Odgovor #7 poslato: 06-03-2008, 15:03:29 »
[stars]
ALL STARS TEAM
[ADMINISTRATOR]
*

Harizma: 414
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

#ALL STARS TEAM# OBLACHINA DRAGON

Него, кад смо већ код семафора... Знам, сигуран сам, да поред овог ''међународног'' (енглеског) семафора, постоји и семафор са нашим словним знаковима (исто као што постоји и наша Морзеова азбука) ! Нажалост, нигде у литератури нисам успео да нађем тај семафор.    Знам да су ми извиђачи из Зајечара једном показивали како се ради, па бих замолио некога оданде да, уколико има негде тај семафор, да га скенира и окачи овде на форум !

Brate neko je tebe opasno slagao... :)))
Sačuvana

Nekoliko korisnih informacija za sve registrovane članove:
::> Pre otvaranja nove teme proverite da li na forumu postoji tema iste ili slične tematike. Ovo ćete najlakše postići koristeći pretragu foruma koja se nalazi pri vrhu foruma. U suprotnom, Vaša tema biće ili spojena sa nekom od već postavljenih tema ili će biti izbrisana.
::> Iako već postoji pravilnik foruma ::klik ovde:: koji je poželjno pročitati pre uključivanja u bilo koju diskusiju na forumu, vodite se i izviđačkim zakonima jer nas oni čine ovim što jesmo, a kako forumu može pristupiti bilo ko, bio on izviđač ili ne, ovo je samo još jedan način predstavljanja naše organizacije javnosti, a on zavisi od nas samih, odnosno od našeg ponašanja na forumu.
::> Cilj svih nas koji smo ovde, je da svojim diskusijama ukažemo na sve što je dobro u ovoj organizaciji, kao i sve ono što je naizgled loše. Da se zajedno pomažemo u radu sa jedinicama, da se družimo i zabavimo a u isto vreme i usresredimo na ostvarivanje misije izviđaštva.
« Odgovor #8 poslato: 06-03-2008, 15:12:42 »
Ilijevski
*

Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

ОИ „Млава“

Брате, веруј ми да није...

Требало би прелистати старе извишачке часописе и приручнике...
Sačuvana

« Odgovor #9 poslato: 06-03-2008, 15:54:23 »
Pavke
TARANTULA
*

Harizma: 255
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

NjUmZa

Bugo svaka cast...Na Rajcu sam video da ovo postoji,ali sad sam se malo i igrao...Bravo...
Sačuvana

« Odgovor #10 poslato: 06-03-2008, 15:57:00 »
Jovana_NIS
DEŽURNI
*

Harizma: 29
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

pancic zakon

Човече, ово је генијално ! Сад сам га испробао...  

Него, кад смо већ код семафора... Знам, сигуран сам, да поред овог ''међународног'' (енглеског) семафора, постоји и семафор са нашим словним знаковима (исто као што постоји и наша Морзеова азбука) ! Нажалост, нигде у литератури нисам успео да нађем тај семафор.    Знам да су ми извиђачи из Зајечара једном показивали како се ради, па бих замолио некога оданде да, уколико има негде тај семафор, да га скенира и окачи овде на форум !

Мислим да је ово још једна идеја којим би и тимови могли да се позабаве у свом раду.

Буга. На крају, када пронађемо та наша ''изгубљена'' слова, могао би да рецимо направиш један семафор са нашим словима !? Шта мислиш о тој идеји ?
ako mislis na sh,ch,i ostala kukicasta slova...znam i ja da to postoji samo se ne secam kako tacno ide...valjda ako je kukica dupla,kada pokazes npr c a oces ch,onda zastavicama mases ili zamahnes na nazad 2 puta a ako je obicna jedanput...ali stvarno se ne secam tacno...
Sačuvana

SI VIS AMRI,AMA...
« Odgovor #11 poslato: 06-03-2008, 15:59:56 »
BugA
«««« FLIPS »»»»
WEB TIM
*

Harizma: 31
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

«««« FLIPS »»»»

Hvala svima na lepim recima, drago mi je da vam se program dopada :)

Kao sto rekoh, u pitanju je potpuno "cela" i funkcionalna verzija, a ovo "demo" je i stavljeno zato sto mi je jos puno ideja ostalo u glavi. "Dopunjeno izdanje" ne gine, ali ne mogu reci kad, mozda za mesec dana, mozda kroz koju godinu, zavisi koliko vremena budem imao.

Okretanje izvidjaca, tj. pogled s ledja, je takodje u planu. Kako program sada radi samo sa animiranim slicicama, malo je tesko to napraviti (tj. nije tesko uopste, samo ima puno "fizikalije", treba obratiti svaku slicicu, frejm po frejm, a ima ih tridesetak, puta jos toliko frejmova po, pa racunajte :)

Sto se tice naseg semafora (tj. nasih slova), ja za tako nesto nisam do sada cuo. Znam da smo mi kao ekipa bili spremni i na tu mogucnost (imali smo svoj nacin slanja tih slova), ali nigde nisam nasao da tako nesto i zvanicno postoji. Imam ja par nekih slicica semafora, iz starih knjiga, i uglavnom nedostaju i nasa slova, ali i slova engleskog alfabeta (w,q,y,x)..? Ako neko nadje neke zvanicne podatke, nije problem da se i to ubaci u program. Inace ovo sto je Jovana pomenula je jedna od varijanti slanja nasih slova, to je "narodno resenje", i nije nista manje ispravno ni kad bi ta slova slali na neki drugi nacin.

Inace, ovo je trebalo da bude samo jedan "modul" programa, jedna opcija ("Ucenje"), a sto je planirano za naredne verzije jeste i "Vezba" i "Takmicenje". Da ne otkrivam mnogo, pustite masti na volju, i slobodno dajte svoje ideje.

`Ajd` u zdravlje ("... plivaj sine, daleko je Amerika..." ;))
Sačuvana

Igor Đorđević - Buga, OI "Radomir Jovanović - Čoče" Bor, ekipa "FLIPS" // Semafor™v1.0 [download]
« Odgovor #12 poslato: 06-03-2008, 16:11:01 »
Anchi_ZA
PRIJATELJ
*

Harizma: 351
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

ASPIDA

svaka cast...ovo je genijalno... :))
Sačuvana

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up...
« Odgovor #13 poslato: 06-03-2008, 16:11:08 »
Nikola_RFC
PRIJATELJ
*

Harizma: 75
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

ОИ "Богољуб Боба Поповић" Крагујевац

Sve pohvale za program...
Jednostavan za koriscenje..ma nemam zamerki...;)
Sačuvana

« Odgovor #14 poslato: 06-03-2008, 18:32:32 »
GluvaYa
TARANTULA
*

Harizma: 165
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

Veliki Scout

I ja sam negde vido taj semafor i morze sa nasim slovima gde nema w, y, q, x ali nemam pojma gde. Pokusacu da se setim i da proceprkam...
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Štampaj  
+ Izviđači grada Bora » Izvidjaci » Scout workShop » Software // ProgramiTema:
 Semafor™ v1.0 [by BugA]

Prebaci se na:  

*Pričaonica /:-)>==
RefreshPlease login or register to participate.
Design by Humanporkrind
Stranica je napravljena za 0.12 sekundi sa 22 upita.