« poslato: 11-03-2008, 19:00:16 » |
[stars]
ALL STARS TEAM
[ADMINISTRATOR]

Harizma: 414
Van mreže
 Serbia
Pol: 
#ALL STARS TEAM# OBLACHINA DRAGON
|
 |
|
|
ODRED IZVIĐAČA "RADOMIR JOVANOVIĆ - ČOČE" ORIJENTACIONO TAKMIČENJE "IZAZOV VII"
Od 09.05.2008. godine do 11.05.2008. godine U okviru obeležavanja Djurdjevdana kao slave našeg grada, Odred izvidjača "Radomir Jovanović - Čoče" izvodi već tradicionalnu manifestaciju "Djurdjevdanski susreti skauta 07". Ova manifestacija između ostalih aktivnosti obuhvata i orijentaciono takmičenje "IZAZOV 7". Takodje i ove godine dajemo sve od sebe da obezbedimo veliki broj različitih nagrada, pehara, kvalitetnu ishranu i dočekamo Vas toplim skautskim gostoprimstvom...
Zašto IZAZOV: Mnogi od Vas su na našem takmičenju već osetili pravo značenje ove reči. Cilj našeg IZAZOVA je da u svakom od nas probudi želju za dokazivanjem istine da smo UVEK SPREMNI. Kroz discipline će doći do izražaja spretnost, razmišljanje, snalažljivost, pojedinačan i timski rad. Želimo da kroz našu akciju ne osetite ŠABLONSKO, STANDARDNO I VEĆ VIĐENO… Očekujte NOVU, ZANIMLJIVU AVANTURU… Јednostavno očekujte IZAZOV, jer zasigurno će vam ostati lepe uspomene na druženje, zabavu i lepo raspoloženje. Pozivamo vas da dođete da zajedno iskusimo hrabrost, snalažljvost, želju, veštinu, zabavu… pokažimo da smo SKAUTI… Od danas ste ... IZAZVANI ...
AKCIJA:
Naziv akcije: ĐURĐEVDANSKI SUSRETI SKAUTA – IZAZOV 7 Vreme održavnja: Od 09.05.2008. godine do 11.05.2008. godine Mesto održavnja: Planina Dubašnica (30km od Bora) Smeštaj: Smeštaj ekipa biće pod šatorima na terenima oko šumske sekcije
OBAVEZE ORGANIZATORA:
- Organizator obezbeđuje ishranu počev od 09.05. sa večerom, završno sa 11.05.2008. sa ručkom. Ishrana podrazumeva tri obroka dnevno. - Topografske karte razmere 1 : 50000, kao i papire za izradu materijala, overene Odredskim pečatom. - Amblem i akreditaciju za svakog učesnika akcije - VELIKI PRELAZNI PEHAR za sveukupnog pobednika - Po TRI PEHARA za prva tri mesta u obe kategorije - Diplome za sveukupnog pobednika i osvojena tri prva mesta u obe kategorije. - Zahvalnice za učešće svakoj ekipi
-I kao i uvek do sada ... NEZABORAVAN PROVOD, DRUŽENJE, LEPO RASPOLOŽENJE...
OBAVEZE UČESNIKA:
-PRIJAVA – sve ekipe dužne su da prijave učešće na akciji putem telefona ili putem Е-Мail-a najkasnije do 25.04.2008. godine na telefone: Nikola Nikolić 064/300-65-43 062/435-117 ili na adresu info@bor-scouts.com
Blagovremena prijava nosi 50 BODOVA.
- KOTIZACIJA – 500 dinara po članu ekipe, ukoliko se prijavite do 25.Aprila. Kotizaciju plaćate tako sto na račun Odreda uplaćujete 250 dinara pre 25.Aprila a drugi deo ukupnog iznosa od 250 dinara uplaćujete pred dolazak, na račun Odreda ili našem blagajniku po dolasku na akciju.
700 dinara po članu ekipe, ukoliko se prijavite posle 25.Aprila. Kotizaciju plaćate tako sto na račun Odreda uplaćujete 350 dinara a drugi deo ukupnog iznosa od 350 dinara uplaćujete pred dolazak, na račun Odreda ili našem blagajniku po dolasku na akciju.
Žiro račun Odreda: 150-4329-52 – sa naznakom "za učešće na takmičenju". U obavezi ste da blagajniku akcije date na uvid kopiju uplatnice po dolasku na akciju.
- Svi čanovi ekipa moraju sa sobom poneti overene zdravstvene knjižice i izviđačke knjižice sa markicom za tekuću godinu. - Svaka ekipa je u dužnosti da sa sobom ponese ličnu i kolektivnu opremu koja će itekako biti potrebna za potpuno izvršavanje svih disciplina:
1. Šator za smeštaj, sa vrećama i podmetačima za sve članove ekipe 2. Uniforme sa oznakama po trenutno važećem pravilniku 3. Porcije i pribor za jelo 4. Pribor za crtanje 5. Busola 6. Torbica prve pomoći 7. Signalne zastavice 8. Baterijska lampa 9. Jedna velika šerpa zapremine od 3 do 5 litara 10. Jedna manja šerpa zapremine do 1 litar 11. Začini za spremawe obroka 12. Čuturice 13. Izviđački nož i sekirica 14. Prigodna obuća za pešačenje 15. Toplija garderoba za večernje sate 16. Pribor za ličnu higijenu 17. Tri šatorska krila - Kolektivna i lična oprema se ne boduje ali je (VERUJTE NAM ) i više nego potrebna za dobro izvršavanje svih disciplina. - PREDZADATAK – svaka ekipa kao predzadatak treba doneti izviđačku maramu u duhu ekipe (sa amblemom ekipe, potpisima članova…).
DOLAZAK EKIPA: Ekipe su dužne da dođu na železničku ili autobusku stanicu u Boru najkasnije do 09.05. u 22 časa. Na obe stanice će čekati uniformisani članovi našeg Odreda koji će dati daqe instrukcije. Molimo Vas da nas o tačnom vremenu dolaska obavestite neposredno pre početka održavanja takmičenja. Prevoz od Bora do mesta održavanja akcije je besplatan.
NAPOMENA: U okviru KZP-a, svaka od ekipa će imati zadatak da predstavi jednu izviđačku igru, koju do takmičewa treba da osmisli. Bodovaće se originalnost, kreativnost …I znajte, dobre stvari se nikada ne zaboravljaju…
TAKMIČARSKI DEO:
- SASTAV EKIPA – Ekipu broji 5 članova uzrasta od 15 do 20 godina starosti. Ekipe se takmiče u dve kategorije – IZVIĐAČI i PLANINKE. Mešane ekipe se takmiče u kategoriji izviđača. Minimalni broj članova ekipe koji može uzeti učešća u takmičenju je 3.
- TAKMIČARSKE DISCIPLINE: bodovi:
1. Prijava ....................................……………………….. 50 2. Predzadatak ................................…………………………… 150 3. K.T. na karti ......................................………………………. n x 25 4. K.T. u prirodi ...................................………………………… n x 80 5. Kroki terena ...................................………………………… 150 6. Skica pređenog puta ...................………………………… 200 7. Profil terena ..........................…………………………...... 150 8. Izveštaj pređenog puta .....................……………………..… 150 9. Prolaz kroz prepreku ......................……………………… 150 10. Skica prolaza kroz prepreku................................... 50 11. Panoramski prikaz ................................... 100 12. Čvorologija .................................................. 100 13. Šatorizacija .................................................. 100 14. Signalizacija – semafor ................................................... 90 15. Signalizacija – morze ................................................... 90 16. Prva pomoć ................................................... 100 17. KVIZ ................................................... 120 18. Hajdučke igre ................................................... ? 19. Iznenađenje ................................................... 100 20. K. Z. P. .................................................... 100 21. Poruka kurira ................................................... 60 22. Kuvanje obroka ................................................... 150
negativni bodovi - za svaki minut zakašnjenja od predviđenog vremena za prelazak staze – 2 boda - za nedisciplinu do – 300 bodova - teži oblici nediscipline – diskvalifikacija.
- PROPOZICIJE: - akcijom rukovodi ŠTAB u okviru koga je i TAKMIČARSKA KOMISIJA - Žalbe oko neregularnosti izvođenja disciplina i bodovanja izvršenih zadataka uručuje vođa ekipe najkasnije 1 sat pre proglašenja pobednika. O žalbama odlučuje TAKMIČARSKA KOMISIJA sa svim vođama ekipa. - U toku celog takmičenja će na uvid biti dostupna ukupna bodovna lista po disciplinama - Starosna doba takmičara se utvrđuje iz zdravstvene i izviđačke knjižice - Vođama ekipa biće dostupni svi etaloni, bodovne liste i crteži na uvid i kontrolu - Sve kontolne tačke biće ''žive'' i obeležene crveno belim tablama koje će se videti sa 50 metara u pravcu azimuta sa prethodne tačke. - Sve kontrolne tačke biće pokrivene radio vezom - Staza je dužine između 10 i 15 kilometara vazdušnom linijom. - Kviz obuhvata znanja iz oblasti izviđačke organizacije, prve pomoći, opšte kulture, bontona i bolesti zavisnosti ) - Pravo za izmenu organizacije takmičenja i propozicija pojedinih disciplina zadržava TAKMIČARSKA KOMISIJA u dogovoru sa svim vođama ekipa. - SVEUKUPNI POBEDNIK je onaj Odred čije ekipe u obe kategorije zbirno osvoje najveći broj bodova nezavisno od plasmana ekipa. Ukoliko Odred na takmičenju ima više od dve ekipe u obe kategorije, za računanje sveukupnog pobednika uzimaju se bodovi najbolje plasirane muške (mešane) i najbolje plasirane ženske ekipe. - EKIPE KOJE NE BUDU IMALE SVE DELOVE NAVEDENE LIČNE I KOLEKTIVNE OPREME NEĆE MOĆI KVALITETNO DA IZVRŠE SVE ZADATKE !!!
U Boru, 12.03.2008. godine Starešina Odreda Nebojša Bućan
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 27-03-2008, 07:51:13 BugA »
|
Sačuvana
|
Nekoliko korisnih informacija za sve registrovane članove: ::> Pre otvaranja nove teme proverite da li na forumu postoji tema iste ili slične tematike. Ovo ćete najlakše postići koristeći pretragu foruma koja se nalazi pri vrhu foruma. U suprotnom, Vaša tema biće ili spojena sa nekom od već postavljenih tema ili će biti izbrisana. ::> Iako već postoji pravilnik foruma ::klik ovde:: koji je poželjno pročitati pre uključivanja u bilo koju diskusiju na forumu, vodite se i izviđačkim zakonima jer nas oni čine ovim što jesmo, a kako forumu može pristupiti bilo ko, bio on izviđač ili ne, ovo je samo još jedan način predstavljanja naše organizacije javnosti, a on zavisi od nas samih, odnosno od našeg ponašanja na forumu. ::> Cilj svih nas koji smo ovde, je da svojim diskusijama ukažemo na sve što je dobro u ovoj organizaciji, kao i sve ono što je naizgled loše. Da se zajedno pomažemo u radu sa jedinicama, da se družimo i zabavimo a u isto vreme i usresredimo na ostvarivanje misije izviđaštva.
|
|
|
« Odgovor #1 poslato: 11-03-2008, 19:06:43 » |
Pavke
TARANTULA

Harizma: 255
Van mreže
 Serbia
Pol: 
NjUmZa
|
E to sam cekao da vidim...Racunajte na Pancic
Ako dodjem bice mi 5 izazov za redom...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #2 poslato: 11-03-2008, 19:09:55 » |
[stars]
ALL STARS TEAM
[ADMINISTRATOR]

Van mreže
 Serbia
Pol: 
|
E to sam cekao da vidim...Racunajte na Pancic
Ako dodjem bice mi 5 izazov za redom...
Dobre navike ne treba menjati :)))
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Nekoliko korisnih informacija za sve registrovane članove: ::> Pre otvaranja nove teme proverite da li na forumu postoji tema iste ili slične tematike. Ovo ćete najlakše postići koristeći pretragu foruma koja se nalazi pri vrhu foruma. U suprotnom, Vaša tema biće ili spojena sa nekom od već postavljenih tema ili će biti izbrisana. ::> Iako već postoji pravilnik foruma ::klik ovde:: koji je poželjno pročitati pre uključivanja u bilo koju diskusiju na forumu, vodite se i izviđačkim zakonima jer nas oni čine ovim što jesmo, a kako forumu može pristupiti bilo ko, bio on izviđač ili ne, ovo je samo još jedan način predstavljanja naše organizacije javnosti, a on zavisi od nas samih, odnosno od našeg ponašanja na forumu. ::> Cilj svih nas koji smo ovde, je da svojim diskusijama ukažemo na sve što je dobro u ovoj organizaciji, kao i sve ono što je naizgled loše. Da se zajedno pomažemo u radu sa jedinicama, da se družimo i zabavimo a u isto vreme i usresredimo na ostvarivanje misije izviđaštva.
|
|
|
« Odgovor #3 poslato: 12-03-2008, 22:17:45 » |
Supercalifragilisticexpialidocious

Harizma: 39
Van mreže
 Serbia
Pol: 
OI "Vasa Carapic" , Beograd
|
o fino sto ste stavili elaborat,da znamo da planiramo vasu akciju ;)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do.So throw off the bowlines.Sail away from the safe harbor.Catch the trade winds in your sails.Explore.Dream.Discover. 
|
|
|
« Odgovor #4 poslato: 24-03-2008, 22:02:32 » |
Bata_Djinajlu
TARANTULA

Harizma: 50
Van mreže
Pol: 
|
izvini....BRE....Nikolicu......
Ja zelim da se takmicim... Iako nemam prava ja zelim... Dal ces mi to dozvoliti..... Molim te.....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #5 poslato: 24-03-2008, 22:27:28 » |
Anchi_ZA
PRIJATELJ

Harizma: 351
Van mreže
 Serbia
Pol: 
ASPIDA
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
In the memory you’ll find me Eyes burning up The darkness holding me tightly Until the sun rises up...
|
|
|
« Odgovor #6 poslato: 24-03-2008, 23:35:40 » |
[stars]
ALL STARS TEAM
[ADMINISTRATOR]

Van mreže
 Serbia
Pol: 
|
Naravno bato, za tebe uvek... Naravno van konkurencije :D
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #7 poslato: 24-03-2008, 23:40:40 » |
GluvaYa
TARANTULA

Harizma: 165
Van mreže
 Serbia
Pol: 
Veliki Scout
|
Gledaj je ova Anica, ne zna kako da se pohvali da ide u Svicu pa kao krivo joj 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #8 poslato: 25-03-2008, 11:03:54 » |
Anchi_ZA
PRIJATELJ

Van mreže
 Serbia
Pol: 
ASPIDA
|
Gledaj je ova Anica, ne zna kako da se pohvali da ide u Svicu pa kao krivo joj  nemoj da si bezobrazan... ja da sam htela ja bih svima rekla da idem u Svicu... a iskreno pre bih dosla na Izazov nego otisla tamo... ali zelje su zelje a moranje je moranje....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
In the memory you’ll find me Eyes burning up The darkness holding me tightly Until the sun rises up...
|
|
|
« Odgovor #9 poslato: 25-03-2008, 16:46:31 » |
Bata_Djinajlu
TARANTULA

Harizma: 50
Van mreže
Pol: 
|
Naravno bato, za tebe uvek... Naravno van konkurencije :D
pa dobro.... vazno je ucestvovati a ne pobediti.... :::::))))))))))))))))
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #10 poslato: 28-03-2008, 17:36:59 » |
Nina_ZA
PRIJATELJ

Harizma: 245
Van mreže
 Serbia
Pol: 
ASPIDA
|
Ne drzite me za rech...ali mi dolazimo 90%....Weeee jedva chekam 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bez obzira koliko smo sposobni ili dostojni,nikad necemo dopreti do boljeg zivota dok ga ne zamislimo i dozvolimo sebi da ga imamo...
|
|
|
« Odgovor #11 poslato: 28-03-2008, 20:13:12 » |
Lud i brz

Harizma: 1
Van mreže
 Serbia
Pol: 
In vino veritas est !
|
nemoj da si bezobrazan... ja da sam htela ja bih svima rekla da idem u Svicu... a iskreno pre bih dosla na Izazov nego otisla tamo... ali zelje su zelje a moranje je moranje....
Mora samo da se umre :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kad porastem biću Skofild. --------------------------------------------------- Osnivač kluba neodoljivih muškaraca ! --------------------------------------------------- Misliš da si mangup ? Nisi kume, keve mi... --------------------------------------------------- Mi smo brate problem, a on ti brate ne treba ! --------------------------------------------------- Klečim samo pred Bogom, a njega ne vidim ovde.
|
|
|
« Odgovor #12 poslato: 28-03-2008, 21:50:29 » |
Anchi_ZA
PRIJATELJ

Van mreže
 Serbia
Pol: 
ASPIDA
|
samo molim te nemoj da komentarises ovo.. znam ja sve to... ali ne znas moju situaciju... tako da je u ovom slucaju moranje...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #13 poslato: 10-04-2008, 16:27:06 » |
Nikola_RFC
PRIJATELJ

Harizma: 75
Van mreže
 Serbia
Pol: 
ОИ "Богољуб Боба Поповић" Крагујевац
|
И да се роди го.:Р Хахаха
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #14 poslato: 10-04-2008, 17:44:09 » |
Vuk_Vucko_ZA

Harizma: 54
Van mreže
 Serbia
Pol: 
|
nemoj da si bezobrazan... ja da sam htela ja bih svima rekla da idem u Svicu... a iskreno pre bih dosla na Izazov nego otisla tamo... ali zelje su zelje a moranje je moranje....
to ce to biti jedno od najlepshih MORANJA u zivtu, tako da plz , za mene, nemoj vishe da s....o tome kako ce da bude katastrofa:)to nije moranje, nego su jedno zelje a drugo prioriteti:) a...Nikolicu, jel sme da se dodje a da se ne takmici...mislim , mozda i mogu, jos imam 20 godinica, tako da se uklapam, jedva al se uklapam:P ako slucajno navatm neku ekipicu icon_mrgreen.gif
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise
Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane...
|
|
|
|