[stars]
ALL STARS TEAM
[ADMINISTRATOR]

Harizma: 472
Van mreže
 Serbia
Pol: 
Izvidjacki internet radio Mish
|
 |
|
|
Citat:
Pozdrav svima! Zasto kasnim? - pogledajte u AKTIVNOSTIMA naseg sajta. Ostao sam vam duzan nekoliko reci o razgovoru sa Siletom, pa da ne bude da necu! ----------------------------- 10.04.08. - Nastavak mail-a! DECO, ovo sam vam ................. Naravno, kada je o odredskoj Skupstini rec - ako ste je uposte i odrzali! Znajte i ovo : Po Zakonu, MORA se drzati - SVAKE GODINE! I ne slusajte staresine kao i ove veselnike, ako tvrde suprotno tj. da se moze drzati svake cetvrte (izborna da) ili svake desete godine??? Imamo imena odreda u kojima su deca vec 6 ili 7 godina, a DA NIKADA U ZIVOTU NISU VIDELA KAKO IZGLEDA ODREDSKA SKUPSTINA !!?? Kazu nam - kod njih to nikada nije bilo???? E, sada vam je jasno zasto ljudi iz Saveza imaju paranoicni strah da cika Barba ne dodje na neku sumsku skolu ili njihov sumsku forum i deci objasni - sta su to Statut, pravilnici nasi, zakoni i Ustav i koja su OGROMNA prava clanova odreda, Saveza i sl. Njima je u interesu da vi ne spoznate svoja prava, jer tada oni nece moci da budu NISTA u odredu, savezima i sl. Deco, tako nesto, PROTIVNO ZAKONU I STATUTU, rade samo one staresine - koje imaju licni interes za to! U protivnom - zasto ne bi postovali sva ta pravna akta i redovno drzali skupstinu odreda i na njoj VAMA POLAGALI RACUNE - gde su utrosili odredski (= VAS) novac i jos dosta toga! Ako ste clan odreda koji nije odrzao skupstinu vec 2, 3 ili vise godina, napisite mi to i ja cu povesti postupak kod nadleznog organa. Vas staresina ce zbog toga odgovarati i vise nikada nece biti u izvidjastvu - to im ja obecavam! VASA DISKRECIJA JE ZAGARANTOVANA 101%!!! Naravno, deco, taj posao treba da radi Nadzorni odbor vaseg odreda, ali i sami znate da ga mnogi i nemaju, jer nisu imali skupstine da ih izaberu. A kada su i izabrani, oni u 97 % slucajeva - NISTA NE RADE? Uzmite primer SIS. Njihov Nadzorni odbor nije 4 godine bio ni konstituisan, a kamoli da je nesto radio i kontrolisao. Za nagradu - nekoliko clanova je PONOVO izabrano u novi NO !!?? Zasto? Pa upravo zato - jer NISTA NISU KONTROLISALI 4 godina !!?? Da li vam je sada jasno koje su i kakve to individue, clanovi Skuptine SIS, glasale za ponovni izbor takvih u NO, umesto da se iskljuce iz Organizacije!? To, deco moja, znaci DA NIJEDAN FINANSIJSKI IZVESTAJ U PROTEKLE 4 god - NIJE VALIDAN. Ali, ima vremena (to ne zastareva brzo) i to ce uskoro doci na dnevni red u SI Srbije, kao sto je dosao u SI Beograda! Pravda je sopra, ali dostizna! ------------------------- Sva birana (SELEKTIVNA = interesna) pamet "Staresinstva" okupila se juce (09.04.08. Nisu pozvani svi clanovi !!???) u Savezu, sastancili i obilazili Ustavni sud Srbije??? Telefonom mi je to, razantnim glasom - saopstio Velja, kada sam ga pozvao, kao i Sileta, da ga ZAMOLIM - da sednemo i kao ljudi porazgovaramo - kako da pomognemo Savezu (nikako dvojici njih iz Saveza, vec celom SIS i deci u njemu!). Verovatno je Velja pomislio da ce me prepasti kada je rekao : "Nalazimo se u Ustavnom sudu!". Straaaasno sam se potreso i jutros vec uputio dopis tom istom sudu - da ne izrice stavove o onome sto mu pripovedaju Velja, Mosa i ostali - vec da pozove i drugu stranu! U suprotnom - i njegova odluka ce biti NISTAVNA !!! Ljudima koji su sedeli u Savezu ni jednog trenutka nije palo na pamet (iako se ja nudim da pomognem) - da zajedno sednemo i razmotrimo moje PRIMEDBE koje sam ja uputio MUP i predupredimo buduce greske! Oni zvali g. Davidovica??? - novog staresinu SIB, a covek "juce" dosao u izvidjastvo i o svemu tome ne zna nista. Procitali ste napred, pise PIMEDBE (a ne primedba). Znaci - ne jednu, vec desetak, od kojih svaka ponaosob povlaci za sobom OBAVEZNO PONISTAVANJE skupstine! Tako je to kada Skupstinu pripremaju nabedjeni Bizmarci za pravo i propali studenti, koji nece da pitaju onoga ko zna, a on, veselnik (u ovom slucaju Barba) - jos im se nudio da pomogne (15 dana pre predaje OBAVESTENJA MUPu - ovo uvek imajte u vidu svi koji ovo citate! =========================================
Ostao sam vam duzan - razgovor sa Siletom: Razgovarao sam sa Siletom, na aerodromu BGD - na moj zahtev! Koliko mi je trebalo da sakupim energije za taj cin - mozete zamisliti. Ali, posao sam iz ovih rezona: - Sa njim nisam u zivotu razgovarao vise od 2 ili tri puta. I to je pitanje! Sta o njemu mislim - to znaju vrapci i svi ostali u SIS i mnogo sire! Ali, znam koliki uticaj ima na nekoliko kolovodja ovog uzasa u SIS i htedoh da vidim: da li hoce da pomogne Savezu - clanstvu = deci? Dugo sam razmisljao : "Barbo, pa koji si ti izvidnik i ljubitelj dece, kada ti je neki tvoj licni ponos preci od POMOCI IZVIDNISTVU i DECI? Ponizi se i zatrazi sastanak. To je hriscanski. I to sam uradio! Znam, a i svi vi znate, da sam se jos jedom ponizio pred njim i MOLIO GA DA MI NE DIRA DETE (svi ste vi citali te mailove, ko nije neka se javi da mu ih forwardujem) Atanackovic Mihajla, dok ovaj ne zavrsi srednju skolu i dobije parce hleba. Kada to uradi, neka ga odmah uzme, jer po kriterijumima Preserna on vise u njemi i ne moze biti! Moram vam reci, a i svi to znate, SILE je uslisio tu molbu (razlog i motiv su irelevantni, bitna je pomoc detetu), Mikse je sa manjim odlaganjem zavrsio Srednju graficku skolu - dobio svoje parce hleda i sada radi u ESR (ko ne veruje neka poseti, kao ja pre 3 dana, zvanicni sajt WOSMa i videce njegovu sliku i funkciju). Neka, neka bude i predsednik WOSMa, on je vredno dete i neka mu Bog da zdravlja. Siletu sam u prvoj recenici rekao da sam mu - NEIZMERNO ZAHVALAN sto je sve to omogucio nasem MIxi, ali i da ce Mixa valjano raditi svoj posao! Niko u SIS i sire ne poznaje njega ni 2% koliko ja, jer je od mene naucio ABCedu izvidnistva i zivota. U mojoj kuci je bio nebrojeno puta i moja vrata su za njega uvek bila otvorena! On je bio, sada je i zauvek ce ostati - nase, Presernovsko dete. Tako sam i video sliku na WOSMovom sajtu: Izvidjac iz Nis mi napisao sledece: "Da li si video tvog Mixu sa sajtu WOSMa" Posetio sam taj sat i vedeo, naravno i napisao onome: "Videh Mixetovu sliku i funkciju i ona je zasluzena - jer potice iz Preserna!" Toliko, da ne razmisljate - zasto sam se ja zbog njega ponizio i MOLIO Sileta! Ovoga puta sam imao jos jaci razlog da se ponizim i zatrazim sastanak sa njim - zarad interesa Saveza i dece u njemu! Sile je bio veoma korektan. Rekao sam mu:"Sta ja i ti mozemo zajedno pomoci SI Srbije i koliko?" Slozili smo se da je stanje vise nego lose. Rekao mi je i neke stvari za koje ja nisam ni sanjao da egzistiraju, ali su one deo naseg dogovora o neabrovanju sa ovog sastanka. Bio je vise nego profesionalan i, koliko vidim, mnogo toga je pametnog naucio u stranim Evropama! Tako i treba. Rekao sam mu da postujem njegov uspeh u ESR i da mu zelim sve najbolje, pod uslovom da pomogne SI Srbije. U protivnom, moracu, konacno, i prema njemu da usmerim konkretne aktivnosti, na koje me guraju njegovi "veliki prijatelji" vec godinama. Ti veselnici ne znaju da je mislim na sledeci nacin: Pa bolje je da nas covek bude tamo, ma koliko ja dobro ili lose mislio o njemu. Faktor vreme - evolucija i sredina u kojoj radi - ucinili su svoje i Sile nije vise (bar na prvi pogled) ono sto je bio i kakvim ga ja znam. Jedino, ako nije bravurozni glumac, sto nikada ne teba sasvim iskljuciti. Otvorio mi je oci u pogledu nekih stvari, a ja sam mu i na tome zahvalan (naravno, ako se dokaze da je to tacno. U suprotnim, nece to valjati po nas odnos, jer kada Barba resi da se ponizi u interesu nekoga (nikako sebe!!!) i neko to zloupotrebi - onda je to druga prica i drugi odnos)! Shvatio sam svoju zabludu (neka tako bude dok se ne dokaze suprotno, jer nalazim - da je red da ispostujem Siletovu rec) - da on licno podrzava neke ljude. Naprotiv, oni su stvarali i stvaraju laznu sliku pred clanstvom - da Sile stoji iza svega sto oni rade! Receno mi je - da to ni malo nije tacno i da on radi savesno svoj posao u Zenevi, kao i da je stav najvisih organa WOSMa, ESR i njegovog sefa - DA SE NIKO OD FUNKCIONERA ESR NIKAKO NE SME MESATI U STVARI NACIONALNIH SAVEZA! Posto je sve ovo veoma blizu pameti i logici, kao i rezonu pametnih i veoma obrazovanih ljudi u WOSMu i ESR - ja sam mu sve to poverovao! Naravno, posto imam previse godina - to moje uverenje ce vaziti dok se u suprotno ne uverim. Farsa da Sile stoji iza svega, na sta sam i licno naseo (za ovo je trebalo imati dosta snage i poverenja u ono sto je Sile rekao i priznati gresku) - DIREKTNO JE U FUNKCIJI OCUVANJA STECENIH POZICIJA NELEGALNIH I NELEGITIMNIH POJEDINACA U SIS-u! Zasto su oni te dezinformacije stalno pustali u izvidjacku javnost Srbije? Sada je, konacno, i to potpuno jasno: RADI SE O LJUDIMA KOJE NIKO U SREDINAMA GDE RADE I ZIVE - NE POSTUJE, JER ZA TO NEMA RAZLOGA! NISTA U ZIVOTU NISU POSTIGLI, A NAJMANJE U IZVIDJASTVU! Da vas podsetim: jedan je na Smotri SIS u Nisu - doveo NULA clanova svog odreda, a drugi 2 ! Da ironija bude veca - radi se o staresini i zameniku staresine VI Smotre SIS u Nisu ??? Da li to nije dovoljno, za svakog samomisleceg, da skonta - koliko osoba iz njihovog odreda (sredini u kojoj zive i rade) postuju iste!!! Naravno da jeste i to je OSNOVNI KRITERIJUM - o kakvim se osobama radi! Ako njih ne postuju ljudi koji ih odlicno znaju, onda je sve sasvim jasno!! A koliko ih osoba postuju iz odreda - toliko su ih i doveli na Smotru!!! Vrlo jednostavan zakljucak. NJIMA JE BIO NEOPHODAN NEKI AUTORITET = STIT (iza kojeg ce se kriti) I KOJI CE IM KRCITI PUT! To je, do sada, bio Sile i njegova funkcija u ESR ... Ali, sve je to bilo virtuelno! ----------- Imali smo samo nesto vise od 30 minuta za razgovor i u tom kratkom vremenu se i nije mnogo moglo reci! Ali, meni je i ovo dovoljno! Najvise me je, prijatno, iznenadio njegov stav u odnosu na novi Program SIS, ali ... sve to ce vreme (NAJBOLJI SUDIJA NA SVETU) morati da pokaze! - da li je iskreno govrio ili ne! Mnogo razloga ima za neverovanje onoga sto je rekao, a najvazniji su - neizbijanje iz kancelarije SI Srbije kada dodje u BGD u kojem se, kao slucajno - uvek nadju Mosa i Zoran. Da li je rec o brifibgu ili ..... nija bitno. Za sada mu verujem ono sto mi je rekao, a veoma brzo ce se pokazati: "GDE ZEKA PIJE VODU?" Jer, ni ja , a ni on - nismo vise mali! Koliko sutra pocinjemo sa konkretnim predlozima clanstvu SI Srbije - sta se treba i MORA promptno ciniti inace - posledice po Savez i izvidnistvo Srbije - ce biti veoma velike! ------------------- Pozdrav, cika Barba
|